VÅR TENNISKLUBB

SLTK – En klubb med anor

Särö Lawn Tennisklubb hittar ni nere på Säröhalvön. På Särö har det spelats tennis i mer än 125 år och Särö har fostrat flera duktiga spelare genom åren. 2019 lade vi om våra banor till grus och nu har vi på SLTK fyra stycken nyanlagda högklassiga grusbanor. Banorna ligger i anslutning till Särö Golfklubbs Parkbana, en 9 håls korthålsbana. På SLTKs egna anläggning spelas årligen två större nationella grustävlingar. Särö Spelen som spelas på vårkanten och Särö Dubbel som går av stapeln i Augusti. 

Vår ordinarie träningsverksamhet och tennisskola bedriver vi i vår vänförening Särö Tennis Center några kilometer bort. I Särö Tennis Center förfogar vi över fyra fina Plexi Pave banor.  Vi har två heltidsanställda tränare samt en tränare på deltid och flera timanställda tränare som ser till att våra medlemmar och tennisskoleelever får en högklassig träning.

– Gustav V tränade ofta på Särö

Särö Lawn Tennis Klubb invigdes den 26 Juni 1897 av kronprins Gustaf. År 1901 anordnade SLTK de första internationella tennistävlingarna i Sverige på SLTKs utebanor. Sedan dess har banorna flitigt besökts och spelats av både svenska och internationella kungligheter och kändisar så som självaste Kung Gustaf V som ofta besökte Särö under somrarna.