Minitennis & Tennisskola

Vi har på SLTK som mål att erbjuda alla våra juniorer en bred utbildning i tennis med utgångspunkt från den enskilde spelarens förutsättningar och ambition. Vår tennisträning är mestadels förlagd till vardagseftermiddagar men har även vissa grupper på helgerna. All vår träning är noga planerad efter schema och upplagd så att alla spelare skall få ut mesta möjliga av varje träning. Vi är stolta över våra tränare som samtliga har en gedigen tränarutbildning  och  mångårig erfarenhet som tennistränare och ledare för många mycket framgångsrika spelare. 

MINITENNIS – En rolig start på tennislivet

Minitennis är ett perfekt sätt för de yngsta barnen att komma igång med tennisen. Minitennis är en tennisform som går ut på att väcka barns intresse för tennis i tidig ålder. På minitennis använder mjuka bollar, små tennisnät och spelar på mindre banor. Vi varvar mycket lek med roliga bollövningar framtagna i samarbete med svenska tennisförbundet.   

TENNISSKOLAN – SKAPAR GLÄDJE FÖR SPORTEN LIVET UT 

I tennisskolan lägger vi fokus  allt mer på teknikövningar. I tennisskolan börjar de yngsta barnen med mjukare (orange och gröna) tennisbollar för att kunna få till en bra teknik. Allt eftersom styrka och förmågan tilltar, går vi över till hårdare bollar.

Tennis är en relativt svår tekniksport så vi rekommenderar alla barn att så småningom gå upp till att spela ett par tillfällen i veckan. Det ger en bättre kontinuitet och en ökad möjlighet att komma framåt i utvecklingen

Våra tennistränare

Mats Willenhag

Sportchef, ansvarig för tävlingsspelarna.

Mats Willenhag började hos oss i Augusti 2020 och det är vi väldigt glada över. Mats har jobbat heltid med tennis under 30 år och har tidigare bla ansvarat för verksamheten på Ullevi TK och Upsala TK. 

Mats har unik bredd och har tränat alltifrån nybörjare till svenska mästare och etablerade världsspelare. Hos oss ansvarar Mats för våra tävlingsspelare.

Berndt Palmqvist

Klubbchef, ansvarig för tennisskolan.

Berndt Palmqvist har jobbat i klubben i några år nu och vi är mycket nöjda och glada att få ha honom i klubben. Berndt  har jobbat med tennis i hela sitt liv och varit ansvarig för flera stora klubbar som Partille. 

Berndt älskar sitt jobb och brinner verkligen för tennisen, för vår klubb och för alla barnen i vår tennisskola.